sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Pussukka jos toinenkin


Sunnuntai hurahti näitä pussukoita ja sydämiä ommellessa.
Ääh ja puuh, nyt ei hetkeen pussukoita, paitsi että pojalle lupasin StarWars merkillä koristellun. Se vielä täytyy tehdä, luvattu mikä luvattu. Loppuvaiheessa huomasin että mielikuvitukseni alkaa hiipua ja viimeisten koristukset tein silitysmerkeillä. Nopeaa ja helppoa. Sydänten kohdalla ei sitten tarvinnut muuta kuin ommella.

Lauantaina kävin ostamassa tilkkutyöalustan, en kuitenkaan ole innokas tilkkutöiden tekijä. Monesti olen vain muuten kaivannut tätä avukseni ja mielessä siintää yksi Tilda-tilkkupeitto, jos sitten joskus ehtisi sellaisen tehdä.


Akateemisesta löytyi tuo ihanainen kirja, ainakin voinen selailla vaikken ehtisi neuloa kirjasesta mitään. Joulukin pukkaa siihen malliin, että pitäisi ehtiä sitä ja tätä. Stressiä kuitenkaan ottamatta.

Tyttökin innostui ompelemaan, Tildan mansikoita. Ihanan suloisia.




sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Messut

Lauantaina kävimme äidin kanssa käsityömessuilla. Minä, joka en kertaakaan aiemmin ole käynyt messuilla (miten näin on voinut käydäkkään) olin ihan innoissani. Paljon oli nähtävää ja paljon jäi näkemättäkin. Varmasti tärkeimmät asiat tuli nähtyäkin. Olisin toivonut, että paikalla olisi ollut myös Husqvarnan edustaja, olen niin vailla kapeaa vetoketju paininjalkaa. Ihan tyhjin käsin en sieltä kuitenkaan lähtenyt, Knitpro puikot ja japanilainen hamekirja tarttui mukaani. Jotenkin en siinä ruuhkassa osannut tehdä muita ostospäätöksiä.

Sitten muihin löytöihin.
Tytölle löytyi ihanainen tuoli, ranskalainen maalaisunelma blogin kautta.



keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Shetland Triangle II

Vihreästä Floricasta valmistui toinen Shetland Triangle huivi.
Huivin takaosa ennen pingoitusta.


Hieman keinokuituisen oloiseksi huivi muuttui pingotuksen jälkeen, vaikka lanka onkin 100 % villaa. Väristä tykkään.

Olen nyt niin innostunut tekemään näitä kolmiohuiveja, että lankaa on ostettu ainakin neljää sellaiseen vielä. Raverlystä löysin upean Gail mallin että ehkäpä sellainen seuraavaksi.

Kodinhoitohuoneen kaapissa odotti minua yllätys, suihkutettava tärkki pullo oli pihissyt kaiken aineensa pihalle purkista ja tärkännyt koko kaapin. Kaapin ovi on nyt rumilla jäljillä, eikä jäljet lähde pesuista huolimatta pois. Onneksi jäljet on vain sisäpuolella. Harmitti hinkuttaa kaappia puhtaaksi, purkkeja myötä. Eipä aikaisemmin ole tälläistä kohdalle sattunut.

tiistai 3. marraskuuta 2009

Shetland Triangle

Wrap Style kirjassa on iki-ihana Shetland Triangle huivin ohje. Joka on kaunis ja kevyt, sekä malliltaan helppo tehdä. Huivi lähtee luultavasti tytön opelle. Puikoilla on jo toinen samanlainen, se olisi menossa pojan opella. Täytyy vielä miettiä pitäisivätkö, perinteisesti kun opettajaa on jotenkin muistettu jouluna. Josko tässä olisi kiva muistaminen heille.


Kuvat ovat, mitä ovat. Pimeys on tullut, ja se valoisa aika arkena menee töissä.


Ohje; Wrap Style, Pam Allen & Ann Budd
Lanka; Novita Florica
Puikot; 3 mm