sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Asustesetti


Tämä setti on valmistunut jo aiemmin, eilen vielä kuitenkin lisäilin virkattuja kukkia. Tyttö tykkää setistä, kuulemma olisi ollut ihan tylsä ilman kukkia. Niinpä. Tuntui aika riittoisalta tuo Novitan alpaca lanka, lankaa kaikenkaikkiaan meni noin neljä kerää. Muutoinkin lanka oli miellyttävää neuloa.

Pimu ihanassa auringon paisteessa, kauan toivotun "nahkarotsinsa" kanssa. Äiti on pitänyt jöötä, ettei asenne saa vaatteiden myötä muuttua, sitä kun äiti pelkää. Vaatteet on mun aatteet, tuntuu toimivan tällä tytöllä.

Pipo; Wurm (pdf-ohje)
Huivi; Lacy Baktus
Tumput; ihan perussellaiset 40 aloitussilmukkaa
Kaikissa puikot; 3 mm
Kaikissa lanka; Novita alpaca

Wurm pipo-ohje on just niin hyvä kuin vain voi olla. Yritin pipon tehdä ensin ohjeiden mukaan magic loop-tekniikalla, mutta olin niin solmussa pyöröpuikon kanssa kuin vain voi olla, joten vaihdoin perinteiset puikot kehiin. Toimiihan se niinkin, täytyy vain joskus keskittyä enemmän tuohon tekniikkaan. Aloitussilmukoita on 90.

Lacy Baktuksessa tein lisäykset ja kavennukset harvemmin, joten huivin leveys jäi korkeammalta kohdalta n 18 cm, sopii tyttöselle.

Jäi hyvä mieli tämän teosta.8 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Ihanat on!
Ja tuo nahkatakki on H-O-T!
Upeet kuteet plikalla:)

Riikka kirjoitti...

On kyllä komiat vaatteet ja asusteet! Samaa mieltä oon langasta! Juuri sain työn sitä valmiiksi. Wurmia olen itsekin miettinyt tekeväni joskus, siitä on hienoja toteutuksia ollut.

Eila kirjoitti...

Aivan ihana setti! Ja kiitos sinun, tulostin heti tuon Wurm-ohjeen, olen nimittäin luullut että se on saatavilla vain räveltämössä.
Teen kyllä seuraavaksi tuon pipon, siihen sopivat käsineet ja huivin, tahtoo olla nimittäin niin, että minulla ei koskaan ole sellaista täydellisesti toisiinsa sopivia asusteita, mutta jos nyt tänä keväänä olisi:)

Katrir kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne! Kiva, että Eila löysit ohjeen tuohon Wurmiin kauttani. Minulla on nyt työn alla itselle musta samanlainen.

Kiisi kirjoitti...

Siis nyt kun näkee tuon koko kokonaisuuden niin aivan ihanat! Ja on kyllä ihan tytön näköiset asusteet jonka voi jo ilmeestäkin päätellä, että mieluiset on.
Tuo nahkatakki on kyllä makee! Ja mitä tätä tyttöä tunnen, tuskin asenne tulee muuttumaan. Tässäkin kuvassa yhtä aurinkoinen kuin ennenkin.

Katrir kirjoitti...

Kiitos Kiisi, ihanasti sanottu tuo tytön tunteminen. Eikös vaan ole kiva setti? Harmaa vaiko musta vaiko mikä väri sulle?

Kiisi kirjoitti...

Kyllä vain on kiva. Nyt pistit pahan tuon värin suhteen. Tää harmaa näyttää kivalta, mutta voishan se mustakin olla kiva. Vaikea sanoa kun ei ole nähnyt sitä vaihtoehtoa. Ei nyt sentään mitään kirkkaankeltaista tai -punaista kuitenkaan. Täytyy miettiä..

-päivi- kirjoitti...

kyllä on tyylikkään näköinen asustesetti (ja tyttönenkin takissaan) - ihan harmittaa kun minulla puolestaan puikot eivät pysy käsissä laisinkaan !