keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Punttien korjailua

Lomani on alkanut, jippii !

Käsitöitä olen hieman tehnyt, aina kun siltä on tuntunut. Ennen loman alkua kävin Lankaideasta ostamassa neuletakkiin harmaata paksua Naturgarnia tätä varten. Ei kyllä paranis etukäteen hehkutella mitä tekee, kun sitten pakkaa suunnitelmat muuttua matkan varrella. Varastosta löytyy erääseen toiseenkin takkiin langat. En ole vain saanut aikaiseksi sitäkään. Joskus sitten.

Ostin pari kerää Zauberball lankaa revontuli huivia varten. Huivi on jo hyvällä mallilla. Puikkokoko on 2,5 mm ja kaikki ohjeen rivit tehty, eikä huivin korkeus ole kuin noin 45 cm. En usko että tätä lankaa se kastelemalla isommaksi joten tarvii vielä jaksaa kutoa, saadakseni kunnon kokoisen huivin.

Tänään olen korjaillut pojan housuja. Ennen housut kuluivat polvista puhki nyt ne kuluvat takalahkeesta. Ilmeisesti ostan/teen liian pitkiä housuja hänelle kun ne laahaavat kengän alla puhkoen lahkeet.

Tältä housut näyttivät ennen korjausta.


Ja korjauksen jälkeen.


Harmaat housut korjasin laittamalla nurjalle tarrapaikkaa ja kääntämällä lahkeen yhden kerran nurjalle. Farkkuista leikkasin punttikäännöksen pois ja laitoin punttiin reikien päälle (ensin parsin reiät koneella) sinistä vinonauhaa ja reunaan ruskeaa vinonauhaa. Ei mikään ihan paras ratkaisu. Olisin saanut paremman tuloksen jos olisi ollut kivempaa nauhaa laittaa lahkeisiin. Minulla ei tähän hätään ollut muuta vaihtoehtoa ja kovin lapsekkaita kuvia ei voi enää laittaa. Korjaukset oli sinänsä helppo tehdä kun sitä pituutta oli hieman liikaa housuissa. Olen tyytyväinen jos tämän kesän vielä menisivät.

Olemme lasten kanssa helposti mustelmia saavia. Olemme ihmetelty pojan jalassa olevaa mustelmaa joka ensin oli ihan V kirjaimen näköinen, siitä minulla ei ole kuvaa. Tovi kului ja mustelma muuttui R kirjaimeksi. Odotamme mitä viestiä saamme. Ohessa kuvaa R:stä.


3 kommenttia:

Raisa kirjoitti...

Tarkoittaisiko nuo kirjaimet, että poika pääsee vr eli junalla kulkemaan. Tai pääsee pian mummansa ja paappansa luo koska siinä oli heidän alku kirjaimet.

Kiisi kirjoitti...

Kivat värit huivissa. Odottelen millainen siitä tulee...
On kyllä erikoinen tuo mustelma.
Jonkinlaista viestiä on ilmeisesti jostain päin tulossa. Mikähän kirjain tai merkki siitä seuraavaksi muodostuu. Nuo kirjaimet voisivat hyvinkin tarkoittaa mummua ja paappaa, kun heidän hääpäivänsä on lähestymässä. Liekö liittyä jotenkin siihen.

Katrir kirjoitti...

Juu Vr oli mielessä eka, eipä tullut mieleen tuo nimien eka kirjain sekin on hyvä. No nyt mustelma on hävinnyt, mutta hauskaa oli tämän kustannuksella.