tiistai 11. elokuuta 2009

Askartelua

Tänään olemme lasten kanssa ajaneet parisataa kilometriä mummulasta kotiin. Huomenna alkaa koulu joten on aika valmistautua tulevaan, poika menee ensimmäiselle luokalle ja tyttö aloittaa kolmannen luokan. Niin se aika vaan sitten meni että meidän pienet on koululaisia.


Mummulassa tyttö askarteli Aranzi Aronzo kirjan ohjeella leppäkertun. Kankaana on käytetty huopaa ja kaikki ompeleet on tehty käsin. Tietty poikakin tarvitsi oman pehmon. Minä sain sitten luvan tehdä kilpikonnan. Tämäkin huovasta, mutta ompelukoneella. Olen niin laiska ompelemaan käsin, enkä osaa tehdä nättejä, tasaisia pistoja. Huovan huonopuoli on nukkaantuminen ja kangas ohenee nopeasti. Tarvitsisi tehdä luultavasti fleecesta vai onko joku huopalaatu hyvää?

Mummula reissulla valmistui myös revontulihuivi, joka on tällä hetkellä pingotuksessa. Siitä kuvaa kunnes huivi on kuivunut.

2 kommenttia:

Peanut kirjoitti...

Muutaman pehmolelun olen tehnyt huopuneesta villapaidasta. Se on ihan kätsy materiaali, josta taitavat näpit vielä värjäisi mieluisan. (Itse tosin tyydyn siihen mitä löydän)

Katrir kirjoitti...

Ihan totta, täytyykin pitää tuo vaihtoehto mielessä.