sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Dishcloth

Tämä rätti juttu on pyörinyt käsityö blogeissa jo jonkin aikaa. Minä epäileväinen, päätin kuitenkin koittaa tehdä ja nähdä miten toimisi käytössä. Tosin käytöstä ei vielä tässä vaiheessa kunnon kokemusta. Joten siitä laitan sitten uuden postauksen. Netin ihmeellisesta maailmasta löysin tämän niin kivan rättimallin. Samalla pääsin testaamaan Novitan Luxus Cottonia, aika paksua puuvillaa, ihan ok kutoa ja hinta ainakin meidän maitokaupassa oli ok, 2,90 e. Saas nähdä saako kerästä vielä toisen rätin, malli on siihenkin jo etsitty.


Lapsetkin tunnistivat koiran Ressuksi. Olkoon tämä Ressu-riepu.

Malli; täältä
Lanka; Novita luxus cotton
Puikot; 4 mm

Selkäkipu alkaa pikkuhiljaa hellittämään, taitaa tuo kuussatanen tehota. Ja kyllähän minä sen tiesin että kun huomenna työpäivä on niin täytyyhän sitä silloin olla terve, sairasteta ei kuin vapaapäivinä ja lomilla. Se on näin.

Muutoin päivä meni sitten uhmakkaan lähes yhdeksän vuotiaan kanssa, taasen yhteen ottaessa. Kuuluuko tuon ikäisillä oli niin kova itsenäistymisen vaihe menossa että äiti rukkaa hirvittää. Nykyään tuntuu että saa lähes joka toinen päivä jaella jäähyjä milloin mistäkin. Toisaalta hän on sitten taasen niin niin uhmakkaan vastakohta. Monesti kun kysyn että mikä sinua reipoo nyt niin hän vastaa, että en tiedä itsekkään ottaa vaan päähän ja on paha olla. Ja siinä vaiheessa pitää halia ja kaikki on taas niin hyvin. Joskus tekisi mieli laittaa hanskat tiskiin ja antaa tytön vain olla mutta pakkohan se on yrittää väkisinkin opastaa ja neuvoa lapselle sitä oikeaa.

2 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Nuo tiskiliinat on vallanneet monen neulojan paulohinsa. Tunnistettava kuva.
Ihailin myös rannekkeitasi, kauniit.

Katrir kirjoitti...

Kiitos, kunhan vielä pääsen testaamaan että miten rätti toimii.