torstai 5. maaliskuuta 2009

Auttakee!

Edit:

Nyt alan kallistus Husqvarnan 183 malliin. Ompelukonekauppias lupasi sen puhelimessa hintaan 695 e. Ruotsista tilaamalla hintaa olisi n 500 e + lähetyskulut. Mutta tuo ruotsi ei kyllä minulla taivu ja sinne pitäisi ottaa etukäteen yhteyttä. Toisaalta jos säästäisi pari sataa olisi pakko alkaa vääntää ruotsiksi kirjettä.

Haluaisin kovasti, kovasti uuden ompelukoneen. Minulla on perus ompelukone. Ja nyt haluisin lisää ompelukuviota ja muutaman kirjontakuvion sekä jämäkämmän koneen. Kävin katsomassa ompelukoneliikkeessä malleja ja siellä minulle tarjottiin paria ompelukonetta. Olen miettinyt tilaamistakin englannista mutta en tiedä.
Näitä malleja katselin liikkeessä.

Bernette 92 c, malli.

Bernina "kopio" mietityttää, Activa malli n 350 e kalliimpi. Koneessa on monta napinläpi ommelta, en kuitenkaan tarvi kuin yhden. Kirjain kuviointa löytyy ja muutama kuvio ommel, nämä plussaa. Koneessa muutamia kivoja juttuja joista tykkään. Kolmen vuoden takuu. Hinta 450 e.


Singer Futura 150


Ja sitten oisi tämä Singer, jolla voi ommella ja kirjoa samalla koneella. En muista hintaa mutta n 850 e taisi olla tai päälle. Eli hintaa lisää, mutta siinä oisi tuo kirjontakone. Toisaalta en tiedä paljonko sitten kirjoisin nuo lapsetkin alkaa olla "kranttuja" kaikille kuviolle. Mutta oisi se toisaalta niin kivakin. Mutta miten oikeesti kone toimii kun kuitenkin tarvitsen kestävän koneen. Tämän takuu ja muista ominaisuuksia en kauheesti kysellyt kun katselin enemmän tuota Bernetteä.

Joten kaikki hyvät neuvot otetaan vastaan. Varmaankin tuo Berninan Activa oisi se parhain. Taisi voittaa käsityölehden testissäkin. Itsellä on vain kokemusta Eva merkistä.
Vaikee on valinta. En kuitenkaan ompele niin paljon että koneeseen ihan älyttömän paljon rahaa laittaisin. Siispä entten tentten.

2 kommenttia:

Prinsessa Pieni kirjoitti...

Hankalaa,kivoja malleja kun on niin paljon. Kirjova kone olisi ihana. Ja saumuri. ja ja ja :D
Kurkkasin googlesta tota husqvarnaa, hyvältä vaikuttaa!

Katrir kirjoitti...

Tosiaan hankala valinta. Saumuri minulla on ja siitä tykkään paljon. Mutta nyt oisi aika päivittää tuota ompelukonetta. Menen huomenna katsomaan liikkeesseen tuota Husqvarnaa.