perjantai 24. huhtikuuta 2009

Sitruunakakku


Siskoni leipoo maailman parasta sitruunapiirakkaa. Ajattelin yrittää yltää samaan tänään ja leipoa piirakan. Aloitin tekemään piirakkaa eri reseptillä kuin siskoni, ja jössös mitä siitä oli tulossa. Piirakan päälle tulee sitruunakiisseli, tein tätä kiisseliä ihan ohjeen mukaan kunnes siinä pysyi vispilä pystyssä. Lopulta kiisseli oli lähes klimppisopan näköistä liisteriä. Pakkohan se liisteri oli laittaa pois, kaadoin tai siis kaavin sen pyttyyn (ei sais näin ehkä tehdä) ja olin ihan varma että se kiisseli tukkii koko pytyn. Huh, ei sittenkään.

Tämän jälkeen kaivoin kiltisti siskon ohjeen ja ihan hyvää siittä tuli, ei toki siskon veroista mutta sinnepäin. Sanoin jo ennen leipomista että jos tämä ei onnistu niin minä lopetan leipomisen tähän. On muutama kamala kakku tullut tehtyä viime aikoina. Ilmeisesti leivontataito voi kadota. Tunnustan kyllä että minusta on leipomisessa tullut vähän sinne päin leipoja.

Käsitöissä olen kutonut ronsuliiviä, ommellut en yhtään. Minulla on tiedossa neljän päivän vapaa joten josko sitten tulisi jotain valmista. En aio ottaa ressiä asiasta, tehdään sitä mukaan kun tuntuu kivalta.

Pyöräily töihin on sujunut hyvin, vaikka papat onkin huudellut ohjeita perään. Alkaa alaselkä olla hyvässä kunnossa, mutta nyt on yläselän kanssa ongelmia. Ihan uskomatonta, onko se ikä vai huono lihaskunto mikä aiheuttaa kokoajan jotain pientä kipuilua. Polvikin on alkanut jostain syystä vaivaamaan. Pelottavaa.

1 kommentti:

Kiisi kirjoitti...

Hyvältähän tämä sinun leipomuksesi näyttää. Heti rupesikin tekemään mieli tuota piirakkaa. Harjoitus tekee mestarin, joten älä vielä heitä pyyhettä kehään leipomisen suhteen.