maanantai 30. maaliskuuta 2009

Pääsiäspupu

Tyttö haluaa pukeutua palmusunnuntaina pääsiäispupuksi. Äitinä olin heti valmis tekemään hänelle pupupuvun. Taitaa olla viimeisiä vuosia menossa kun saan ommella roolivaatteita hänelle. Ellei sitten jossain vaiheessa innostu niistä japanilaissysteemeistä.

Tytöllä on menossa vaihe että jossain määrin ollaan jo niin isoja mutta toisaalta sitten niin pieniä. Viime viikonloppuna minun olisi pitänyt ostaa hänelle musta tekonahkainen prätkätakki. Oltiin sitten miehen kanssa sitä mieltä että sitten kun tulee ikää lisää, katotaan uudestaan.

Pupupuku


Ompelin eka kertaa vetoketjun uudella koneella ja sitä en saanut kauniisti kiinnitettyä. Ja kun puku päätyi heti käyttöön niin en alkanut sitä uudelleen ompelemaan.


Kaavat; Ottobre talvi 4/2005, haalarin kaavoista muokkaamalla
Kangas; Fleece

Kankaan ostin Eurokankaasta, kangas oli ilmeisesti pyörinyt lattialla ja se oli ihan likainen nurjalta puolelta. Sain kankaan puoleen hintaa, kotona laitoin pikapesuun ja kangas tuli ihan puhtaaksi. Näin ollen tälle puvulle ei paljon hintaa kertynyt, n 8 e kaikkineen. Itse ompeliminen ei välttämättä ole edullisempaa kuin kaupasta ostaminen, minulle tärkeintä on se halu tehdä ja onnistua. Silti on joskus on kiva laskea että säästinpä moisen summan taasen. Niin kuin tuo saunatyyny, kaupasta 15 e ja itse väkertäen n 5 e.


Pääsiäistä odotellen.

12 kommenttia:

Eila kirjoitti...

On teillä nätti pääsiäispupu!

Prinsessa Pieni kirjoitti...

Ihana pupunen :D

Katrir kirjoitti...

Kiitos Eila. Tyttö on tosi otettu kommentista. Se on jännä miten tälläinen söpöstely puku laittaa hänet hymyilemään ja olemaan kuin "enkeli", kun taasen kaupan prätkätakki päällä oli niin pimu meininki päällä. Oikein kauhistuttaa.Taitaa se vaan olla niin että vaatteet on mun aatteet.

Mia kirjoitti...

Onpa söpö pupunen, ja asukin on varmasti vielä monella muullakin käytössä, juoru kun liikkuu niin lainaajia riittää, uskoisin.

Onko sulla tuossa saunatyynyssä mitä sisällä, kauraa, vanua???

http://miisamia.vuodatus.net

Katrir kirjoitti...

Kiitos Prinsessa Pieni ja Mia viestistänne.

Saunatyynyssä on ihan vanullinen sisätyyny. Mietin pitkään mitä tyynyn sisällä pitäisi käyttää, että kestää kosteaa. Kurkin kaupan omasta, mitä se sisältää ja vanua oli sielläkin. Päädyin vanuun siksi että tyyny on myös helppo pestä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana puku ja ihana tyttö! Eikös se ollut husqvarna se sun uusi kone? Itsellänikin on ja siihen saa lisävarusteena kapean vetoketjujalan jolla onnistuu hyvin! Omallani en ainakaan onnistunut sillä mikä tuli koneen mukana.

Katrir kirjoitti...

Kiitos vinkistä, anonyymi! Ensin en meinannut uskoa että se on edes vetoketjujalka. Täytyy tosiaan hankkia kapeampi versio.

TeSa kirjoitti...

Voi kuinka lutunen neiti.
Virpomaoksiakaan tarvi mukaan, kun näyttää nätin hymynsä, saa palkaksi suklaamunan.
Sunnuntaiaamuna ei sitten teilläkään nukuta pitkään.

Katrir kirjoitti...

Kiitos Tesa. Kovasti meillä jo sunnuntaita odotetaan. Virpomisoksien tekeminen hieman helpottaa odotus tuskaa.

Nelli kirjoitti...

Olisko tuohon jotain ohjetta, kun itsekkin haluaisin tuollaisen, mutta äiti ei suostu tekemään ilman ohjetta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko sinulla vielä kaavat talella?

sande1@jippii.fi

T: Satu

Katrir kirjoitti...

Hei,
Luin nyt vasta viestisi Satu.
Valitettavasti minulla ei ole enää kaavaa ko. haalariin. Olen tehnyt sen muokkaamalla tuota Ottobren kaavaa, jos lehti löytyisi kirjastosta?
t. Katri