torstai 26. helmikuuta 2009

Hertta-hame

Pitkästä aikaa kaivoin ompelukoneen ja saumurin esille. Kai se menee niin että kun on aurinkoakin on kivempi ommella, ainakin minulla. Sain äidiltä vanhan keittiön verhon josta ompelin hameen kummitytölle. Kangas oli paikka paikoin auringon haalistama ja kangas oli mennyt jostain kohdin aika haperoksi. Yritin parhaani mukaan välttää huonot kohdat. Mutta, mutta enpä huomannut että vyötärökaitaleeseen tuli hapero kohta. Ja niinpä, kun jouduin purkamaan hieman ommelta meni sormi kankaan läpi. Onneksi tuli tässä vaiheessa esille, ettei käytössä. Silti harmitti kun hame oli jo lähes valmis.

Kangas olisi sopinut myös oivasti essumekoksi. Mutta kiva näinkin. Kesää odotellessa. Hieman tein ohjeesta poiketen. Helmafrilla on pidempi ja leveämpi, taskut jätin pois.

Malli; Ottobre 1/2009, Hertta-hame
Koko; 122 cm
Kangas; puuvilla

Vähitellen alkaa loman loppu häämöttää, kyllä toinenkin viikko olisi mennyt putkeen. Tänään lähdetään ajelemaan Pohjanmaalle ja hame tulee mukaan kummitytölle. Muutoin loma on mennyt liian liian nopeasti. Voi kun on kiva käydä aamupäivästä hiihtämässä tai luistelemassa tai olla vaan. No nythän töissä tarjotaan lomarahojen vaihtoa vapaaksi, että siinähän sitä oisi vapaan mahdollisuutta.

2 kommenttia:

Peanut kirjoitti...

Tein kanssa kaksi Hertta-hametta ja tykkäsin kovasti mallista. Ja tytöt kanssa :) Ihana kangas!

Katrir kirjoitti...

Kiitos, itsekkin tykkään kankaasta.