perjantai 20. helmikuuta 2009

Pikku jakkara


Olen etsinyt tälläistä pikku jakkaraa yläkerran kylpyhuoneeseen jo pitemmän aikaa. Ei vain ole tullut vastaan, ennen kuin kävin Lidl:ssä. Sieltä löytyi maalaamaton mänty jakkara. Hintaa oli kuusi euroa. Jakkara oli yllättävän tukeva joten päätin ostaa sen ja maalata. Huonekaluja en ole maalannut aiemmin. Eikä tästä ekasta mikään kauheen hyvä tullut. Minä hion ja hion, enkä silti ilmeisesti tarpeeksi vaikka pinta näytti kovin sileältä. Mutta, sitten kun laitoin maalin päälle pinta lähti kohoamaan puun syistä hieman.

En tiedä mitä tein väärin. Vaikka yritin pitää mielessä Pentti-open neuvot. Hän oli opettajani kolmos-nelosluokalla. Teimme poikien kässässä lintulaudan. Ensin koverrettiin lautaa muistaakseni taltalla. Ja sitten minä hion ja hion laudan pintaa ja vartin välein kävin kysymässä joko riittää? Ope vastasi aina (ainakin siltä tuntui) ei riitä, vielä täytyy hioda. No tulihan siitäkin lintulauta viimein.

Maalina käytin kiiltävää Tikkurilan Helmi kalustemaalia.


Yläkerran kylpyhuone on aika tylsä ja sinne pitäisi saada uutta mattoa ja lisää väriä. Ei kuitenkaan punaista, se niin kovin hallitsee meillä. Ehkä verho ikkunaan, ehkei sentään. Mutta jotain sopivia purkkeja. Mutta tuosta sinisestä väristä täytyy päästä. Ja nyt kun on puinen jakkara voin heittää muovihäskän pois, se kun on jo rikkikin.

9 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Ihgu.
Sanoin ensin hö, kun näytin tuolin miähelle joka eilen kävi kaupassa, muttei tuonut tällaista pikkutuolia. Tahtoo kans.

Katrir kirjoitti...

Jakkaraa ei ole kyllä hinnalla pilattu. Ja malli on mielestäni söpö.

Prinsessa Pieni kirjoitti...

Katselinkin sitä sivusilmällä kun poikettiin Lidlissä, epäilin hiukan sen tukevuutta ;) Mutta koska se on hyväksi havaittu, niin likalle voisi kylppäriin tuollaisen hommata muovisen tilalle :)

Katrir kirjoitti...

Tukevuutta minäkin epäilin, aikalailla. Joten steppailin kaupan käytävällä testaamassa jakkaraa.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno jakkara!

Teidän kylppärihän on ihan loistava, kun sisustustavaraa vaihtamalla siitä saa aina eri tunnelmaisen! Tuohonhan käy kaikki mahdolliset värit.

Puun maalaamisesta olen kuullut, että pinta kannattaa ensin käydä läpi sivellen siveltimellä pelkkää vettä. Puun syyt nousee veden vaikutuksesta koholle, jolloin pinnan voi hioa tasaiseksi. Mutta taidat olla turhan kriittinen, jakkarahan on tosi hieno.

Salamanteri

Merja~serkkusi kirjoitti...

Tosi nätti tuoli. Jos haluat parantaa tuolia. Hio tuoli hienolla hiomapaperilla ja maalaa uudestaan. Ei se kyllä ainakaan näin kuvassa näy. Vinkin kertoi mieheni.

Katrir kirjoitti...

Kiitos teille kaikille! Niin tiedän olen tosi kriittinen omia tuotoksia kohtaan.
Merja, mietin jo tuota että hion ja maalaan uudestaan, tällä hetkellä se ei houkuta kun olen vetänyt siihen jo kolme kerrosta maalia. Mutta voi olla että teen sen myöhemmin, jos alkaa jakkara ottaa pattiin.

Kiisi kirjoitti...

Söötti pikku jakkara ja sopii hyvin kylppärin ilmeeseen. Kyllä tuon jakkaran tieltä sininen muoviversio saakin väistyä. Kuvien mukaan pinta näyttää hyvältä ja sinut tuntien taidat todellakin olla vain turhan kriittinen kättesi jäljestä.

Katrir kirjoitti...

Kiitos, Kiisi. Sun täytyy tulla kattoon läheltä niin näet. Nyt yritän kuumeisesti miettiä minkä värisen "sistuksen" haluaisin kylppäriin.