maanantai 23. helmikuuta 2009

Jättiliina

Ekan kerran näin tämän virkatun maton Jaanamaan blogissa. Perjantaina päätin surffailla netissä jos vaikka löytäisin maton ohjeen. Selvisi että ohje on julkaistu Suuressa Käsityölehdessä. Lauantaina reippailin kirjastolle lainamaan lehteä. Ja maanantaina oli matto valmis. Nopea ja kiva tehdä, tosin ohjeessa on virheitä. Onneksi olin tähän varautunut, siitä varoittivat maton aiemmin virkanneet. Ja toisekseen kahdeksan numeron koukulla virkatessa paksua kudetta on peukalo tosi kovilla. Tämän vuoksi ei voi koko ajan virkata. Miksi ihmeessä Novitan virkkuukoukussa on laitettu koukun numero ote kohtaan, tuntu että tämä kohokuvio vielä lisäsi kipua peukalossa.


Yhden kerroksen jouduin jättämään pois kun kude loppui. Eikä taida olla toivoa saada sitä pätkä lisää, koska olen ostanut kuteen noin kaksitoista vuotta sitten. Silloin kudoin pari mattoa mattopuilla. Malli on nätti ja menossa tytön huoneeseen. Täytyy vielä etsiä kunnon paikka matolle.

Ohje; Suuri Käsityölehti 6-7/2007
Lanka; puuvilla kude
Koukku; 8 mm
Koko; Halkaisija n. 105 cm

Viime aikoina on ollut haipakkaa. Tyttö täytti yhdeksän vuotta ja synttäreitä on juhlittu pitkin kuukautta. Sunnuntaina käytiin ottamassa kunnon pulkkailut mäessä. Perheellä on alkanut talvilomaviikko. Minä olen edelleen ollut flunssassa, tänään uskaltauduin kuitenkin ladulle. Kunto on kyllä mennyt tosi huonoksi kolmen viikon makaamisen jälkeen.

Sitten, oli pakko ostaa nämä Pekka-kortit. Näistä tulee niin lapsuus mieleen. Tuo tanssijatyttö oli ehdoton siskon suosikki. Varjelen näitä, ettei omat lapset rytistä kortteja pilalle ja minä ihailen korttien kuvia.

4 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kivan näköisen maton olet tehnyt! Mustatpekka on kyllä kiva peli, omien lastenkin kanssa on pelattu vaan nyt ei pitkään aikaan, kun lapset alkavat olla jo sen verran isoja, että muut pelit kiinnostavat.

Katrir kirjoitti...

Tykkään itsekkin matosta, vähän erinlainen virkattu kude matto.

Kiisi kirjoitti...

Todella kaunis matto, kuvio on aivan ihana. Sinä sitten jaksat innostua kokeilemaan jotain uutta. Tuo sopii varmasti kuin nakutettu tytön huoneeseen.
Nuo Mustapekka -kortit on kyllä ihanat. Kuvat ovat niin suloiset ja todellakin muistot hiipivät mieleen.

Katrir kirjoitti...

Kiitos, vielä matto hakee paikkaansa. Meillä on suunnitteilla tehdä "lukunurkka" ja jos maton saisi sinne sopimaan.